Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Cum să câştigi la loto şi să te alegi cu jumătate din sumă. Povestea unui pensionar din Neamţ care şi-a transformat norocul în ghinion

pensionarUn pensionar din Neamţ a câştigat 10.000 de lei la Loteria Crăciunului, şi susţine că acasă a numărat cu 2.600 de lei mai puţin decât câştigul net. Omul recunoaşte că nu a numărat banii la ghişeu, dar nici nu poate demonstra că a fost înşelat.

Simion Aftanase, un pensionar de 76 de ani din municipiul Roman, a câştigat la etapa naţională a Loteriei Crăciunului suma de 10.000 de lei, iar pe 9 ianuarie a.c. a fost la sediul Central al Loteriei pentru a-şi valida câştigul. După reţinerea impozitului aferent, în contul deschis pe numele lui la CEC i s-a virat suma de 7.600 de lei. Patru zile mai târziu, pe 13 ianuarie, Simion Aftanase a mers la sediul CEC Bank din Roman cu gândul să-şi lichideze contul.

like-facebook „În timp ce aşteptam să mi se restituie suma de 7.600 de lei, salariata de la casierie număra mai multe bancnote de 200 de lei. Eu semnasem ordinele de restituire. Apoi, casiera a luat mai multe bancnote de 50 de lei, a pus deasupra lor patru bancnote de un leu şi ceva mărunţiş, învelind suma cu ordinul de restituire pe care îl semnasem. Celelalte bancnote a câte 200 de lei rămăseseră la ea pe birou”, povesteşte bătrânul.    Acesta susţine că a luat banii şi a plecat în grabă, fără să-i numere, crezând că e înteaga sumă care i se cuvenea.

„Am făcut greşeala de a nu număra banii pe loc, de teamă să nu fiu urmărit şi jefuit. La câte se întâmplă în Roman, este riscant să ai bani mulţi la tine. Poate casiera ar fi vrut să-mi dea şi restul de bani, dar eu plecasem. M-am bazat pe corectitudinea doamnei, care putea să mă strige, până aş fi ajuns la uşă, dar nu a făcut-o”, a mai spus Simion Aftanase.   Acasă, omul a constatat că nu are decât 5.000 de lei, şi a revenit la sediul CEC să ceară explicaţii. Cum nu a putut dovedi că a primit mai puţin decât scria pe ordinul de încasare, semnat şi de el, pensionarul a rămas să spere doar în justiţia divină.   „Conform ordinului de retragere în numerar, vi s-a restituit suma de 7.604,27 lei. Ordinul de retragere în numerar se emite în două exemplare, se semnează de către client, iar un exemplar se înmânează clientului odată cu banii. Banii se numără la ghişeu în momentul primirii, ori dumneavoastră aţi plecat din bancă fără să verificaţi banii primiţi, şi aţi revenit după câteva ore reclamând că nu aţi primit toată suma”, i-au transmis oficialii CEC Bank.

Citeste mai mult: adev.ro/n1aogu

 

Lăsați un comentariu

*