Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

 

Şi-a cumpărat un pistol din străinătate şi a mers cu el la Vaslui. Acum este cercetat penal

pistolUn bărbat de 33 ani din comuna vasluiană Pogonești s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și deținere fără drept de arme neletale.  Aurel N. deţinea fără drept un pistol cu aer comprimat, pe care l-a procurat din străinătate la sfârșitul anului 2013 şi l-a introdus ilegal în România în aceeaşi perioadă.   Bărbatul nu este deţinător legal de arme şi muniţii, arma identificată fiind ridicată în vederea expertizării.

like-facebookPolițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă (introducerea în ţară, fără drept, de arme, muniţii, etc, constituie infracţiunea de contrabandă calificată şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi) şi deţinere fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării (pentru care Codul Penal prevede pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni sau la 1 an sau amendă).

La finalizarea cercetărilor, polițiștii vor înainta dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunere legală.

Lăsați un comentariu

*