Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

 

Un fost concurent de la Masterchef este bucătar șef la un local din Rădăuți

nicusor coroama 4Fostul concurent de la MasterChef, Nicușor Coroamă, în vârstă de 21 de ani,  este bucătar șef la restaurantul Toscana din centrul municipiului Rădăuți. Tânărul nu mai vrea să audă de ciobănie de când a devenit pasionat al artei culinare.  De ceva vreme, el a fost cooptat de patronul acestui  local pentru a da viață unității prin bucătăria tradițională și internațională.

Odată angajat la local, Nicușor a preluat frâile bucătăriei și a schimbat meniurile pentru a atarge clienții nu numai cu buzunarul larg ci și cei modești.

like-facebook„Competiția din cadrul concursului Masterchef m-a ajutat foarte mult. Am învățat alte rețete de la colegii de atunci. Mi-a pus creierul în gândire, am reușit să fac rețete personalizate. Cred că îmi este dor de o asemenea competiție. Și orice întrecere culinară e binevenită”, ne-a destăinuit Nicușor Coroamă.

El nu vrea să mai audă de viața la stână, ci a lăsat totul în seama tatălui care are timp și poate să facă față treburilor .

VEZI AICI MAI MULTE FOTOGRAFII!!!

Mi-a plăcut să mă ocup de oi dar acum locul meu nu mai este acolo. Tatăl meu are timp suficient și este și el pasionat de agricultură și de munca în zootehnie. Vreau să mă lansez în bucătăria tradițională și internațională pentru că este interesantă, este o provocare pentru mine. Vreau să învăț cât mai multe meniuri și să inventez altele noi. Gătesc din plăcere și voi reuși”, ne-a destănuit Nicușor Coroamă și care vrea să devină un maestru al bucătăriei pentru că spune el  „mai am multe de învățat”.

Suceveanul spune că pentru a ajunge departe în lumea artei culinare trebuie să cunoști cât mai multe din gastronomie.   În opinia sa,  un băcătar șef trebuie să  fie specializat într-un anumit domeniu al artei culinare și să cunoască cat mai multe lucruri despre celelalte gastronomii sau moduri de a găti. În plus, acesta este important să  aiba experienţa în diverse servicii culinare, de la catering, delivery până la meniuri a la carte.

„Apoi, un  bucătar șef bun este un profesionist foarte creativ, dornic întotdeauna să încerce ceva nou. Cred că pentru a ajunge un băcătar valoros însă mi-ar trebui ani buni de practică și vreau să încerc.Este visul meu”, ne-a mai spus Nicușor Coroamă.

La acest local, tânărul și-a luat și soția, Geta cu care s-a însurat vara trecută, care să-l ajute și să învețe din tainele artei culinare.

Patronului restaurantului din Rădăuți, Florin Iacoban știa de faima lui Nicușor Coroamă și l-a căutat pentru a purta discuții în vederea punerii în practică a unui proiect prin care standardul localului să crească.

Dacă ai un bucătar bun atunci atragi clienți . Meniul trebuie să placă clientului și să fie cât mai diversificat și sofisticat. Sigur că avem și un meniul al zilei pentru că acum se practică dar vrem să se știe de acest local și atractivitatea și renumele ți-la câștigi și păstrezi printr-un renumit bucătar”, ne-a spus Florin Iacoban.

Nicușor Coroamă l-a uimit cu abilitatea și abilitatea lui nu numai pe patron ci și pe colegii lui din bucătărie.Cu  toții sunt mândri că îl au alături pe cel care  a câștigat simpatia românilor la un renumit concurs culinar.

Lăsați un comentariu

*