Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Puşcărie! Grupare de traficanţi de ţigări trimisă după gratii

descinderi-mascati31-300x225Membrii uneia dintre cele mai mari grupări de trafic de ţigări au fost condamnaţi, joi, de magistraţii Tribunalului Botoşani. Astfel, 13 persoane au primit pedepse începând da la un an de închisoare cu suspendare şi până la trei ani de închisoare cu executare.

like facebookCele mai mari pedepse le-au primit liderii grupării, Leonard Cătălin Grindei, Ion Grindei, Cristinel Serafim Grindei, Ilie Gheorghe Rîpă, Dan Florin Ciomaga şi Aurelian Mihăiţă Ştreang, respectiv trei ani de închisoare cu executare. Ilie Gheorghe Rîpă mai are o condamnare de opt luni, primită în 2008 de la Judecătoria Săveni, tot pentru trafic cu ţigări.

Irinel Ifrim Grindei şi Irinel Mihai Murariu au primit câte trei ani de închisoare cu suspendare. Răzvan Luca şi Lucian Dumitru Noroc au primit câte doi ani de închisoare cu suspendare. Ion Stelian Bogatu, Nicu Munteanu şi Alexandru Răzvan Popa au primit câte un an cu suspendare.

Toţi inculpaţii au fost obligaţi la plata a 1.121.228 lei către Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi, precum şi câte 3000 de lei de fiecare cheltuieli de judecată. Judecătorii au mai dispus confiscarea a aproape 30.000 de pachete cu ţigări ridicate în urma descinderilor făcute de procurori.

Gruparea formată din 19 persoane a fost anihilată în decembrie 2011, de procurorii DIICOT, după ce a fost monitorizată timp de trei luni. În timpul cât au fost urmăriţi au introdus în ţară peste 100.000 de pachete de ţigări din Republica Moldova, pe care le-au vândut pe piaţa neagră din Botoşani.

 

Lăsați un comentariu

*