Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

 

Protest la mina de uraniu din Suceava! 17 mineri s-au blocat în subteran (Update)

mina uraniuUn număr de 17 mineri de la Exploatarea de Uraniu Crucea s-au  blocat, luni, în subteran. Şi asta după ce, luni dimineaţă, aproape 100 de mineri au protestat faţă de salariile mici.
Declarația a fost făcută de prefectul județului Suceava, Florin Sinescu, care a precizat că directorul general al Companiei Naționale a Uranului discută cu liderii sindicali. Între  revendicările minerilor se află  mărirea salariilor şi acordarea de prime. Sinescu a mai spus că principalele solicitări au fost  trimise, într-o scrisoare, conducerii Companiei Naţionale a Uraniului și se referă la  mărirea salariilor cu 14 %, acordarea de prime de 600 de lei de Paşte, Crăciun şi Ziua Minerului şi o normă zilnică de hrană de 13 lei.

Numai cei 17 mineri protestează, ceilalţi sindicalişti nu s-au raliat acţiunii.

În punctele de lucru Botuşanu şi Crucea activităţile se desfăşoară normal pentru alţi 360 de angajaţi. Directorul Companiei Naţionale a Uraniului, Ioan Moraru, discută deja cu liderii sindicali a spus Sinescu.

Exploatarea Minieră Crucea este singura exploatare de uraniu din ţară, care asigură materia primă pentru centrala de la Cernavodă.

Acesta este cel de-al doilea protest al ortacilor de la mina de uraniu de la Crucea în mai puţin de doi ani. Ultima dată au protestat în vara lui 2012, tot din cauza salariilor.

Lăsați un comentariu

*