Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

 

Şapte angajaţi de la Amurco au intrat în greva foamei. Miliardarul Ioan Nicolae are să le plătească şase salarii restante

amurco greva foameiCâţiva salariaţi ai combinatului de produse chimice Amurco din Bacău, parte a grupului deţinut de miliardarul Ioan Neculae, Interagro, au intrat, de ieri, în greva foamei pe termen nelimitat. Ei afirmă că societatea trebuie să le mai plătească şase salarii restante. Poliţia şi Ambulanţa monitorizează zilnic situaţia lor.

Protestatarii şi-au amplasat un cort în faţa combinatului, unde au declarat greva foamei faţă de neplata la termen a salariilor. Chiar dacă au mai fost întârzieri şi în anii trecuţi, de data aceasta lucrurile sunt mai grave, afirmă protestatarii.

like-facebook„Anul trecut am fost în şomaj, dar am fost chemaţi din nou la muncă, pe 18 decembrie. Ni s-a făcut contract pe trei luni. Ieri ni s-a încheiat contractul, suntem din nou în şomaj, dar combinatul trebuie să ne plătească trei salarii restante şi încă trei compensatorii, potrivit prevederilor Contractului Colectiv de Muncă“, afirmă Ionel Ichim, unul dintre protestatari. Conducerea Amurco a refuzat să ofere un punct de vedere Un motiv de nemulţumire pentru grevişti este şi lipsa unui răspuns ferm al conducerii Amurco în ceea ce priveşte achitarea drepturilor salariale. Creditele la bancă şi veniturile mici din familie i-au adus într-o situaţie disperată. „Avem credite la bancă, avem copii minori în întreţinere. Uneori nu avem cu ce să le facem un pacheţel la şcoală. Nu vrem altceva decat banii munciţi“, a spus un alt grevist.

Citeste mai mult: adev.ro/n2qihl

Lăsați un comentariu

*