Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Proces de 100.000 de lei la o Prefectură pentru discriminare

Prefectura-Botosani-272x300Un fost angajat al Prefecturii Botoşani a dat în judecată instituţia după ce a fost concediat, iar daunele solicitate se ridică la 100.000 de lei. Este vorba de Semiramida Bălan, fosta şefă a Biroului Judeţean pentru Romi, a dat în judecată instituţia după ce a fost dată afară în vara anului trecut.

Acuzele sunt destul de grave privind probleme de discriminare. Fosta reprezentantă a romilor, în cadrul Prefecturii, susţine că disponibilizarea sa nu a avut la bază  criterii legale, ci a fost o problemă de discriminare pe gen, vârstă şi boală.

like facebookSingura explicaţie dată de reprezentanţii Prefecturii, potrivit Semiramidei Bălan, a fost că funcţia pe care o ocupa era destinată strategiei de îmbunătăţire a situaţiei romilor, iar strategia s-a terminat.

“Este o discriminare multiplă. Nu au avut criterii în baza cărora a fost desfiinţat un post unic. Eram omul responsabil cu strategia la nivel judeţean, singurul reprezentantat la nivelul instituţiei Prefectului, reprezentantul Guvernului în teritoriu. Suma pe care o cer nu este foarte consistentă, cât să sperie reprezentanţii Guvernului. Sunt daune reale care decurg în urma desfacerii contractului de muncă”, a declarat, pentru BotosaniNews, Semiramida Bălan.

Sursa: BotosaniNews

 

Lăsați un comentariu

*