Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Au ascuns ţigările de contrabandă sub scaunele pasagerilor din autocar

tigari sub scaune 2Un autocar de călători ce efectua curse pe ruta Cernăuţi- Bucureşti a fost confiscat, în noaptea de marţi spre miercuri, de inspectorii vamali de la Biroul Vamal de Frontieră Siret după ce, în urma unui control, au fost găsite ascunse în scaunele pasagerilor 156.000 de ţigarete de contrabandă.

În noaptea de marţi spre miercuri, la Biroul Vamal de Frontieră Siret s-a prezentat pentru control vamal, pe sensul de intrare în ţară, un autocar marca NEOPLAN, înmatriculat în Ucraina, condus de doi cetăţeni ucraineni. Autocarul era la a treia cursă a firmei transportatoare pe ruta Cernăuţi – Bucureşti.

La controlul amănunţit efectuat în baza analizei de risc, inspectorii vamali au descoperit 7 800 pachete de ţigări (156 000 ţigarete) ascunse în locaşuri special amenajate sub scaunele pasagerilor.

like-facebookConform legislaţiei în vigoare, autoritatea vamală a procedat la reţinerea în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări precum şi a mijlocului de transport ce avea modificări structurale efectuate în scopul introducerii frauduloase pe teritoriul României a ţigărilor de contrabandă. Şoferii au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale în valoare  de 10 000 lei fiecare.

Sursa: SuceavaNews

Lăsați un comentariu

*