Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

 

Un preot masor de la o biserică din Suceava vindecă bolnavii

preot masorParohul Bisericii „Sf. Mina” din Suceava practică masajul japonez Yumeiho, în timpul liber * tehnica este foarte eficientă în cazul afecţiunilor coloanei vertebrale

Cătălin Cornel Mureş este preotul Parohiei „Sf. Mina” din cartierul Obcini al municipiului Suceava. A urmat cursurile Seminarului Teologic la Mănăstirea Neamţ între anii 1987-1992, apoi s-a dedicat bisericii.

like-facebook „Când am pornit pe acest drum mi-am spus că este un lucru frumos să-l slujeşti pe Dumnezeu. Mama era asistentă medicală, fratele meu tot asistent. Am spus: «Ei cu trupul şi eu cu sufletul»”, ne-a explicat preotul.
În cele din urmă, Cătălin Mureş a găsit o modalitate de a alina şi suferinţele sufletului, dar şi pe cele ale trupului. În 2008, preotul a plecat ca misionar în Episcopia Italiei, unde a pus bazele unei parohii noi în Provincia Varese. În Italia a descoperit un centru de terapie manuală japoneză: Shiatsu.

Am văzut ce efect extraordinar are Shiatsu pe partea de trup. Când m-am întors acasă în România şi am vrut să învăţ terapia japoneză. Din păcate, nu am fost mulţumit de cel care preda Shiatsu în România”, ne-a declarat Cătălin Mureş. Totuşi, preotul nu a renunţat la visul său de a le alina oamenilor suferinţa trupească. El s-a documentat şi a descoperit masajul Yumeiho, care ajută trupul să scape de durerile generate de afecţiunile coloanei vertebrale.

„Toată lumea îi spune masaj. Yumeiho nu este masaj, este o artă, o tehnică prin care faci să erupă forţa vitală din organism. Yumeiho conţine 100 de proceduri simple şi foarte eficiente care se aplică pe corpul pacientului şi detensionează musculatura”, ne-a spus preotul. Pe tot parcursul terapiei pacientul este complet îmbrăcat. Este importantă şi starea în care se află, relaxarea fiind un factor important.

 „Sunt foarte mulţi cei care au o poziţie incorectă la birou, care la un moment dat provoacă dureri. După câteva şedinţe, pacientul scapă de dureri. Evident, durerile reapar, dacă pacientul nu-şi corectează poziţia”, a spus Cătălin Mureş.
Terapeutul care ajunge de multe ori să le fie duhovnic pacienţilor săi ne-a explicat că Yumeiho le poate ajuta şi pe femeile însărcinate să scape de durerile de spate, precum şi pe cei care, în urma unor accidente, au rămas cu dureri la nivelul mâinilor, picioarelor, toate provocate de afecţiuni ale coloanei vertebrale.

„Am făcut cu o fetiţă 106 şedinţe. Are scolioză. Afecţiunea este dureroasă şi inestetică. Rezultatele terapiei încep să se vadă. Avea curbura coloanei la 50 de grade în partea superioară şi după 7 luni de muncă s-a redus la 38 de grade”, ne-a declarat terapeutul.
Yumeiho este o terapie prin presare şi manipulare care vindecă multe afecţiuni fără a utiliza medicamentele. A fost pusă la punct în 1978 de către prof. Masayuki Saionji, un medic esperantist japonez.
Prin Yumeiho se pot vindeca lumbago, afecţiuni ale sistemului osos, migrene, dar şi afecţiuni hepatice ori ale stomacului. Reglează hipertensiunea şi hipotensiunea, este eficient împotriva obezităţii.

„Mi-a plăcut că Yumeiho se aplică pe pacientul complet îmbrăcat, ceea ce protejează intimitatea şi a pacientului şi a celui care face terapia” – Cătălin Mureş, preot
Sursa: ziarulevenimentul.ro

Lăsați un comentariu

*