Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

 

Fiul şefului de la ITM Botoşani, reţinut la Bucureşti. El primea mită

catuseDoi inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bucuresti au fost retinuti, dupa ce au fost prinsi in flagrant in timp ce primeau mita 3.000 de lei pentru a nu amenda o firma la care au gasit o persoana care lucra fara forme legale de angajare, scrie Mediafax.

Cei doi inspectori au fost denuntati de administratorul SC L.P. SRL, iar luni, procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti si politisti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Politia Capitalei i-au prins in flagrant pe Ion Rosioru si Constantin Metler, ambii inspectori la ITM Bucuresti, in timp ce au primit mita 3.000 de lei.

like facebookCei doi inspectori ar fi cerut mita pentru a nu amenda firma verificata cu 20.000 de lei, “pe motiv ca a folosit la munca o persoana careia nu i-au fost intocmite forme legale de angajare”, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Tribunalului Bucuresti remis, marti, agentiei MEDIAFAX.

Parchetul Tribunalului Bucuresti a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de cei doi inspectori si a luat masura retinerii pe o durata de 24 de ore.

Ion Rosioru si Constantin Metler au fost prezentati marti Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pe o perioada de 30 de zile, a precizat sursa citata.

Metler este fiul şefului ITM Botoşani, Stelian Metler.

Lăsați un comentariu

*