Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

 

Banii furaţi din maşina Poştei s-au dus pe vile, maşini şi păcănele. Aceeaşi bandă a operat şi în jafurile de la două mănăstiri

fratii petrachi12 inculpaţi au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT pentru jaful comis la maşina Poştei în Neamţ, pe 16 mai 2013. Banda de hoţi este acuzată că a comis şi atacurile la două mănăstiri din Neamţ şi Suceava.

Anchetatorii nu au mai găsit mare lucru din suma de 2,2 milioane de lei sustrasă anul trecut din maşina Poştei în ziua de 16 mai, dar au reuşit să dea de capăt unei reţele care a acţionat în acea zi.

like-facebookProcurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Cristian Petrachi, de 27 de ani, din Piatra Neamţ, fraţii lui Petrachi, Rareş, de 32 de ani şi Florin de 30 de ani, Robert Gheorghe Enăşel, de 28 de ani, din Dumbrava Roşie, pietrenii Romulus Agafiţei, de 29 de ani, Eduard Constantin Mărgean de 31 de ani, şi Florin Feraru, de 25 de ani. Alte două persoane trimise în judecată sunt din Miroslăveşti, Iaşi, Marian Răzvan Petrachi, de 26 de ani, şi Bogdan Voicu, de 32 de ani. Cei şapte sunt deja încarceraţi, ultimii doi în Penitenciarul Botoşani unde execută pedepsele primite în altă cauză.   În acelaşi dosar vor fi judecaţi în libertate Vasile Silviu Marin, de 20 de ani şi Andrei Marin, de 25 de ani, ambii din Piatra Neamţ şi Dorin Fasolă, de 35 de ani, din comuna Piatra Şoimului.    Cei 12 sunt acuzaţi de constituire grup infracţional organizat, violare de domiciliu, lipsire de libertate şi tâlhărie în formă calificată, probele indicând faptul că banda a acţionat şi în jaful comis în august 2013 la Schitul 12 Apostoli din Vatra Dornei, precum şi în atacul asupra stareţului Mihali de la Mănăstirea Bisericani. Acesta este parte civilă în procesul penal cu 39.500 de lei noi, 7.000 de euro şi 3.000 de dolari. O mare parte din sumă , respectiv 24.000 de lei, reprezintă contravaloarea a 300 grame de aur pe care l-au luat tâlharii care au comis atacul de la lăcaşul din satul Bisericani.    Anchetatorii au descoperit că înainte de a comite jafurile, mare parte dintre inculpaţi aveau o situaţie modestă. Unii se ocupau cu vânzarea de oale, cei mai mulţi comercializau fier vechi şi locuiau în case modeste. După atacul la furgoneta Poştei, aceştia şi-au ridicat case noi, le-au mobilat şi şi-au cumpărat maşini de lux mărcile Mercedes, Audi, sau BMW.  În aceeaşi perioadă, tatăl fraţilor Petrachi a început să cheltuie sume mari la jocurile de noroc, într-un singur caz pierzând 3.000 de lei. Mai mult, acesta trimitea la piaţă oameni de încredere care să schimbe şacoşe de bani de 1 leu, în bancnote mai mari.

Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu

*