Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

INEDIT! Un om de afaceri din Botoşani s-a dat singur în judecată

judecatoriSituţie fără precedent pe rolul instanţelor din Botoşani. Un om de afaceri a deschis o acţiune la Tribunalul Botoşani pentru anularea unui document emis de el. Obiectul dosarului îl constituie de fapt contestaţie împotriva directorului Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Botoşani, care, însă, a aprobat o decizie emisă de administratorul societăţii.

Dosarul a fost deschis de Constantin Saucă, în calitate de calitate de persoană fizică şi priveşte firma Sav Com SRL, ce deţine restaurantul Mioriţa, unde tot el este administrator. Decizia care se doreşte a fi anulată a fost dată în 2012, în condiţiile în care el a împrumututat societatea cu 1.300.000 de lei, şi a cerut directorului ORC să îi aprobe o compensare a acestei datorii a firmei, cu o majorare de capital. Directorul a aprobat decizia administratorului, iar capitalul societăţii a fost majorat cu 1.300.000 de lei.

like facebookAfacerile nu au mai mars ca înainte, iar socieatea a intrat în insolvenţă. Astfel, Constantin Saucă doreşte ca, prin anularea deciziei, părţile să fie repuse în situaţia de dinaintea emiterii documentului. Mai exact, societatea să fie cu capitalul iniţial, iar el să figureze cu o sumă de încasat, pentru a se putea înscrie pe masa credală.

Judecătorii au respins, în primă fază, acţiunea ca fiind introdusă tardivă, însă sentinţa a fost atacată la Curtea de Apel Suceava, unde s-a decis rejudecarea dosarului la Tribunal.

Sursa: BotosaniNews

Lăsați un comentariu

*