Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Sute de proiectile găsite într-o pădure din judeţul Vaslui

proiectileEchipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „ Podul Înalt” a judeţului Vaslui  a ridicat în cursul zilei de joi o sută saizeci de proiectile dintr-o pădure de pe raza comunei Tătărăni.

În cursul zilei de joi,  în jurul orei 11.00, dispeceratul inspectoratul a fost anunţat prin sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112,  că în pădurea Valea Teiului de la marginea comunei Tătărăni au fost descoperite mai multe elemente de muniţie. Imediat, echipa pirotehnică, formată din patru subofiţeri şi un ofiţer, s-a deplasat la faţa locului,    unde după efectuarea de săpaturi în locul indicat, au găsit o sută şaizeci de proiectile perforante de artilerie de calibru 76 mm.

Muniţia provenind, cel mai probabil, din timpul celui de-al doilea război mondial a fost extrasă din pământ, de echipa pirotehnică echipată corespunzător pentru asemenea operaţiuni. Având în vedere numărul mare de elemente de muniţie descoperite şi din condiţii de siguranţă, a fost necesar efectuarea a două curse pentru transportul acestora la  depozitul special amenajat.

Misiunea de asanare a fost oprită odată de venirea ȋntunericului, asigurându-se paza permanentă a locului pe timpul nopţii de către organele de poliţie. În cursul acestei dimineţii echipa pirotehnică a revenit la locul misiunii pentru a extrage şi restul de muniţii. În ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor armate pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii.

Sursa: VasluiNews

Lăsați un comentariu

*