Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Ieşean reţinut pentru trafic de droguri

drogPoliţişti de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, au efectuat, duminică, o percheziţie domiciliară şi au pus în executare un mandat de aducere emis pe numele unui bărbat, de 36 de ani, din municipiul Iaşi, bănuit de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară, fără drept, a unor droguri de risc.

like-facebookBărbatul este bănuit că, în perioada februarie 2013 – ianuarie 2014, ar fi coordonat şi finanţat procurarea din Olanda şi introducerea în ţară a circa 4 kilograme de cannabis, împreună cu alte două persoane, care au fost deja trimise în judecată în iunie 2013 şi aprilie 2014.
Astfel, drogurile procurate din Olanda au fost introduse în ţară, prin intermediul unor firme de transport de persoane şi coletărie, disimulate în colete, o parte dintre acestea urmând a fi comercializate pe raza municipiului Iaşi. O altă cantitate, de 2.838,6 de grame de substanţă vegetală, a fost găsită asupra celor două persoane, în urma prinderii acestora în flagrant delict.

Duminică, bărbatul a fost reţinut şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Iaşi.

Pe numele lui a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar luni a fost condus la sediul Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi D.I.P.I..

Faţă de bărbat se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc si mare risc, introducerea în ţară, fără drept, de droguri de risc, şi finanţarea săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc

Sursa: IasiNews

Lăsați un comentariu

*