Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

 

Grupare de infractori specializată în furturi din buzunare la Paris, destructurată de poliţiştii ieşeni

perchezitii mascatiO grupare infracţională specializată în furturi din buzunare la Paris a fost destructurată de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi şi Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T..
Oamenii legii au efectuat patru percheziţii domiciliare la persoane bănuite că fac parte dintr-o grupare infracţională specializată în furturi din buzunare, care ar fi acţionat în Paris. like-facebookMarţi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate   Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, în baza unei solicitări a autorităţilor judiciare franceze, au efectuat două percheziţii domiciliare în municipiului Iaşi, la locuinţele a două persoane, bănuite de furturi din buzunare comise în Paris.  În aceeaşi zi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj-Napoca au efectuat două percheziţii, în municipiului Cluj-Napoca şi în localitatea Tarniţa, la locuinţele unui bărbat, bănuit de furturi din buzunare comise în Paris.

Suspecţii sunt bănuiţi că, începând cu anul 2012, ar face parte dintr-o grupare infracţională organizată, specializată în comiterea de furturi din buzunare în Paris, în special în zonele vizitate intens de către turişti străini.

Autorităţile  franceze efectuează cercetări pentru furt calificat, tăinuire şi ultraj contra persoanelor însărcinate cu efectuarea de misiuni de interes public, toate în formă continuată, infracţiuni prevăzute de Codul penal francez .

Faţă de două dintre persoane au fost puse în executare mandate europene de arestare, urmând a fi predat autorităţilor franceze. Prejudiciul cauzat este estimat la 570.000 de euro.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi DIPI.

Sursa: IasiNews

Lăsați un comentariu

*