Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Bolid de lux depistat în trafic cu ţigări de contrabandă de 60.000 de lei

audi confiscatUn autoturism de lux a fost depistat în trafic de poliţiştii suceveni, vineri dimineaţă. La nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 08.00, lucrătorii noştri au depistat şi oprit în trafic pe raza localităţii Voitinel, jud. Suceava un autoturism marca Audi A6 condus de Dumitru M.,   în vârstă de 27 ani, domiciliat în localitatea Capu Câmpului, judeţul Suceava.

În urma controlului efectuat asupra maşinii, au fost descoperite mai multe colete ce conţineau ţigări de contrabandă, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii celor trei   împreună cu  cele două autoturisme la sediul Punctului de lucru Vicov din cadrul S.P.F. Rădăuţi .

În autoturism  au fost descoperite 12 baxuri învelite în folie de culoare neagră care conţineau 6.000  pachete cu ţigări,  marca „ Viceroy” de provenienţă ucraineană.

În continuarea cercetărilor, au mai fost reținute două persoane, cetățeni români, Costel P. de 34 ani și Daravin S. de 28 ani, domiciliați pe raza județului Bacău, aceștia având rolul de antemergători  în asigurarea transportului ilegal de țigări.

În baza celor constatate, poliţiştii de frontieră  suceveni le-au întocmit celor trei bărbați actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de contrabandă în formă agravantă și complicitate la contrabandă.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 60.000   lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două autoturisme  marca A6 au fost indisponibilizate la sediul S.P.F. Rădăuţi –P.L.Vicov, în vederea continuării cercetărilor.

Cele trei persoane au fost reținute pentru 24  de ore, iar sâmbătă urmează a fi prezentate instanței de judecată cu propunere de arestarea preventivă.

Sursa: SuceavaNews

 

Lăsați un comentariu

*