Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

 

Vezi cum va fi vremea între 26 mai şi 8 iunie!

soareAdministraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o prognoză meteo pentru perioada 26 mai – 8 iunie. Meteorologii anunţă că vremea va fi călduroasă în prima parte a intervalului, însă nu vor lipsi ploile.

În Moldova, vremea se menţine foarte caldă în primele zile, când se vor înregistra temperaturi diurne în medie de 28…29 de grade, mult mai ridicate decât ar fi normal în ultima decadă a lunii mai. Din data de 30 mai, însă, vremea se va răci, în special în jumătatea de nord a regiunii, până la o medie de 16…18 grade. În cea de-a doua săptămână temperatura aerului va fi din nou în creştere treptată, astfel încât va ajunge la o medie de 25…26 de grade în ultimele zile. Regimul termic nocturn va avea aceeaşi evoluţie, cu valori mai ridicate la începutul intervalului şi în ultimele zile (cu medii de 13…15 grade) în alternanţa cu zilele 31 mai, 1, 2 şi 3 iunie caracterizate de o vreme mai răcoroasă.

like facebookProbabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va creşte în perioada 29 mai -1 iunie, în celelalte zile fiind de aşteptat averse locale, pe fondul unei instabilităţi atmosferice mai accentuate în orele după-amiezelor.

La munte, vremea va fi relativ caldă la începutul şi la sfârşitul intervalului, cu medii ale valorilor maxime de 15…17 grade şi minime în medie de 8…10 grade. Între 30 mai şi 2 iunie este de aşteptat o scădere a temperaturilor, media celor diurne urmând a fi de 10…14 grade, iar a celor nocturne de 4 …8 grade.

Instabilitatea atmosferică va determina în aproape toate după-amiezele averse locale, care izolat pot fi mai intense. Ploile se vor semnala pe suprafeţe mai extinse cel mai probabil în jurul datelor de 27, respectiv 30 mai.

Lăsați un comentariu

*