Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul primit cu ostilitate la un priveghi din Bacău

ioachimScandal cu îmbrânceli şi huiduieli la căpătâiul unui mort. Supăraţi peste măsură că preotul care slujea în localitate va fi schimbat, sute de săteni din Cernu, judeţul Bacău, l-au huiduit pe episcopul vicar, Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul. Acesta venise să oficieze o slujbă de priveghi la căpătâiul unei bătrâne şi a coborât dintr-un bolid de lux

Sute de săteni l-au huiduit pe Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, care venise să slujeacă la priveghiul unei bătrâne de 85 de ani. Oamenii s-au adunat în jurul bolidului de lux cu care a venit înaltul prelat şi i-au reproşat că vrea să le schimbe preotul. A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor pentru calmarea spiritelor.

„Noi suntem necajiti, mama, aici trebuia sa vina cu bicicleta! Da, da. Sa vada cat e lumea de necajita. Unde e contributia bisercii, aici e, in masina lui”, a declarat o localncă.

Preotul care slujea în sat spune că a primit în urmă cu o lună o înştiinţare că a fost suspendat şi că va fi mutat la parohia din satul Bijghir. În hârtia de la Arhiepiscopia Romanului nu era trecut şi motivul schimbării.

După revolta oamenilor, Arhiepiscopia Romanului şi Băcăului a dat un comunicat prin care spune că „în misiunea încredinţată preotului Irinel Florentin Andronache s-au constatat mari carenţe canonice, liturgice şi administrative bisericeşti […] şi s-a dispus mutarea acestuia, cu data de 1 mai a.c. la o altă parohie în vederea reabilitării sale”.

Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu

*