Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Suceava: Doi soţi, traficanţi de persoane, scapă de puşcărie

trimisi-in-judecataDoi soţi care au făcut trafic de persoane au scăpat de puşcărie, în baza unei hotărâri a Curţii de Apel Suceava, potrivit SuceavaNews.

Magistraţii Curţii au decis reducerea pedepselor în cazul soţilor Ştefan Dorin Bechian şi Elena Bechian de la cinci ani de închisoare, cât a dispus iniţial Tribunalul Suceava, la doi ani de închisoare cu suspendare. Cei doai au fost acuzaţi de trafic de persoane şi constituire de grup infracţional organizat, după ce au fost pedepsiţi după ce au dus mai mulţi tineri în Marea Britanie, le-au luat actele şi i-au obligat să lucreze pentru ei pentru sume modice.

Ştefan Dorin Bechian, fost Pleşca, zis „Trancan”, de 37 ani, şi Elena Bechian, de 40 de ani, din Frătăuţii Noi,  Elena Bechian, de 40 ani, din Frătăuţii Noi, au făcut apel la hotărârea Tribunalului, iar Curtea de Apel a admis apelurile.

Cei doi, alături de Ştefan Ovidiu Pleşca, sunt acuzaţi că, în perioada 2008– 2009, au păcălit mai mulţi tineri din Suceava şi Botoşani că le oferă locuri de muncă în Marea Britanie, care presupuneau un salariu bun şi condiţii normale de muncă şi cazare, însă odată ajunşi acolo au devenit sclavii familiei Bechian, din Frătăuţii Noi. V

ictimele au ajuns în Marea Britanie prin intermediul lui Virgil Marcu, care le oferea de lucru la spălătorii din Anglia ce aparţineau vărului său, Ştefan Dorin Bechian.
Tinerii erau ademeniţi cu un salariu de 1.000 de euro şi transport, cazare şi mese zilnice gratuite. În momentul în care au ajuns în Anglia, acestora le-au fost luate documentele de către Riciard Timofte cel care i-a transportat în Marea Britanie şi au aflat că vor primi lunar 400 de euro, din care le va fi oprit câte 160 de euro de persoană pentru transport. Tinerii erau cazaţi în casa lui Ştefan Dorin Bechian, fiind nevoiţi să doarmă câte zece într-o singură cameră, care nu era mobilată, mulţi dintre ei dormind pe jos.

Muncitorii trebuiau să se trezească în fiecare dimineaţă la ora şase şi să meargă la mai multe spălătorii din parcările supermarketurilor. Aceştia începeau munca la ora 08.00 şi terminau pe la ora 19.00, doar duminica lucrau mai puţin până la ora 16.00. Toţi banii făcuţi de muncitori, inclusiv bacşirurile, ajungeau la Dorin Ştefan Bechian, acesta ameninţându-i pe cei care nu îşi fac treaba cu penalizări salariale.
Victimele primeau în Marea Britanie o singură masă pe zi, iar din când în când câte o gustare, iar în zilele în care ploua nu primeau mâncare deloc.

 

Lăsați un comentariu

*