Miercuri 20 Octombrie 2021, Actualizat acum 292 zile 12:00 am

 

Suceava: Drumul spre Rarău, prin Chiril, va fi modernizat

drum-spre-RarauPreședintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunțat, marți, începerea lucrărilor de modernizare a drumului de urcare de la Chiril, către masivul Rarău, pe DJ 175A. Potrivit acestuia, traseul va scurta distanța pe care turiști trebuie să o parcurgă pe Rarău.

“Sunt 8 km de drum care intră acum în modernizare, drum care va sigura accesul către Rarău şi din zona Văii Bistriţei, din zona Chiril, Crucea, Dorna Arini, Broşteni şi Vatra Dornei. Discutăm acolo despre lucrări care înseamnă arocamente, delocări de stânci, apărări de maluri, podeţe, straturi de legătură, straturi de uzură”, a spus Nechifor.
Pentru a promova această nouă rută turistică, care ar trebui finalizată în toamna acestui an, Nechifor a propus ca traseul să se numească “Drumul Comorilor”, o legătură directă cu legenda Pietrelor Doamnei.
Cătălin Nechifor a mai anunţat şi o altă modernizare, care vine în completare, şi anume accesul din drumul judeţean, până la “Cabana Alpin”, pe o lungime de circa un kilometru.

Lăsați un comentariu

*