Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

O firmă din Botoşani a prejudiciat statul cu 1,4 milioane de lei. Patronii au fugit

parchet botosaniO firmă cu sediul în municipiul Botoşani a prejudiciat statul cu 1,4 milioane de lei prin afaceri ilegale cu produse petroliere. Firma Roistar a fost înfiinţată la Botoşani, însă a fost vândută unor tineri din Bihor. Cei doi, Iulian Miron Bercea, de 33 de ani, şi Vasile Marius Plisco, de 36 de ani, au preluat societatea, însă au implicat-o doar în nişte tranzacţii ilegale.

În calitate de asociaţi unici şi administatori, cei doi s-au aprovizionat, în 2006, de la mai multe firme din ţară, cu uleiuri minerale neaccizate, însă au valorificat pe piaţă motorină şi benzină, prejudiciind statul cu 1,44 milioane de lei.

like facebookDe asemenea, cei doi au declarat fictiv sediul social al societăţii, cu scopul de a se sustrage controalelor fiscale, dar şi plăţii obligaţiilor către bugetul de stat.

După foarte mulţi ani de anchetă, în care dosarul s-a plimbat pe la DIICOT, DNA şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, afaceriştii bihoreni au fost trimişi în judecată pentru evaziune fiscală.

Potrivit anchetatorilor, cei doi patroni, care avea firme fictive şi în alte judeţe din ţară, au fugit în străinătate, unul în Spania şi altul în Belgia.

Lăsați un comentariu

*