Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

Zeci de turişti din Botoşani s-au cazat, sâmbătă, la Albena

inundatii-bulgaria-300x225Zeci de turişti din Botoşani care îşi contractaseră bilete în staţiunea bulgărească Albena au ajuns, sâmbătă, pe litoralul ţării vecine. În ciuda inundaţiilor care au afectat staţiunile din Bulgaria, turiştii botoşăneni au fost cazaţi la hotelurile unde aveau rezervări, fără a înregistra probleme la intrarea în spaţiile de cazare.

like facebook„Cu toate ca la multe posturi de televiziune din Romania sunt prezentate secvente din filmul „2012”, dorim sa va prezicam ca Albena este singura statiune unde au fost probleme cu inundatiile si ca doar 6 hoteluri din statiune au avut ceva probleme. Au fost afectate hotelurile: Boryana, Nona, Elitsa, Mura, Slavuna, Gergana. Cel mai afectat este Gergana (cel mai sudic), pagubele pentru el sunt mari, turistii au fost evacuati, nu vor avea loc cazari in el cel putin pana cand vom primi informatii suplimentare pe masura trecerii timpului si evoluarii lucrarilor de repunere in functiune„, susţine Cristina Romanescu, directorul agenţiei de turism Chriss Turism.

Potrivit acesteia, nu au existat turişti din Botoşani care să fie evacuaţi din hotelurile inundate.

„De astazi hotelurile au din nou apa calda si curent electric, restaurantele vor fi puse in functiune in cel mai scurt timp, totul va reintra in parametrii normali urmand ca turistii ce au serviciile deja confirmate sa beneficieze de conditiile optime. Celelalte statiuni nu au fost afectate, in Nisipurile de Aur managerii hotelurilor sustin ca nu au fost urmari pe teritoriul complexelor hoteliere, in Sunny Beach nu s-a resimtit mai deloc”, susţine Cristina Romanescu.

De asemenea drumurile sunt practicabile astfel incat se poate ajunge in orice statiune din Bulgaria. Ambele variante Ruse-Varna si vama Veche-Varna sunt deschise circulatiei, restrictii de viteza fiind pe portiunea Albena-Kranevo.

Sursa: BotosaniNews

Lăsați un comentariu

*