Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

 

Sute de profesori din Vaslui au dat în judecată şcolile. Vezi de ce!

profesori examenPeste 500 de profesori din 23 de unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui au dat în judecată şcolile unde îşi desfăşoară activitatea. Şi asta pentru că sunt  nemulţumiţi că drepturi băneşti câştigate în instanţă le sunt plătite eşalonat, pe durata a cinci ani, respectiv 2012- 2016. Ei cer ca, în această situaţie, să primească dobânzi.

Cadrele didactice au câştigat în instanţă acele majorări salariale care ar fi trebuit acordate prin Legea 221/2008 şi Legea 330/2009 privind salarizarea unitară, în unele cazuri fiind vorba de câteva zeci de mii de lei. La aceste sume, dobânzile pentru perioada celor cinci ani, în care statul se foloseşte de banii profesorilor, sunt consistente, ajungând chiar şi la 10.000 de lei de fiecare cadru didactic”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor din Învăţământ (UJSI) Vaslui, Constantin Rupa.

În judeţul Vaslui există deja profesori care au câştigat procesele intentate şcolilor, ei solicitând plata dobânzilor pentru drepturile acordate eşalonat de Guvern până în 2016.

Lăsați un comentariu

*