Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

 

Procurorul șef Dumitru Dâmbu, coleg de celulă cu Dan Adamescu

dambu2-300x225Procurorul șef de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, Dumitru Dâmbu, este coleg de celulă cu Dan Adamescu. Potrivit unor surse judiciare,  magistratul sucevean a fost plasat într-o celulă cu două paturi,  Dâmbu fiind arestat pentru fapte de corupție.

Pentru cei care nu știu cine este Dan Adamescu, acesta controleazacompania ASTRA Asigurari prin intermediul The NOVA Group Investments Romania SA – 72,68% si EPSILON Estate Provider SRL – 27,02%. Alaturi de compania de asigurari, acesta mai detine ziarul Romania Libera, AXA Life Insurance, Unirea Shopping Center, Medien Holding (trustul care detine ziarul Romania Libera), clubul de fotbal Otelul Galati.

De asemenea, ADAMESCU mai este actionar la Baumeister (constructii), Mega Construct (energie), City Business Center, Modern Business Center, Rex, InterContinental si Pullman (industria hoteliera), dar si in cadrul retailer-ului de electrocasnice MegaVision. Compania ASTRA Asigurari a fost plasata in administrare speciala de catre ASF in luna februarie a acestui an.

Patronul Astra Asigurări, care controlează cotidianul „România Liberă” şi clubul de fotbal Oţelul Galaţi, este acuzat că a dat mită judecătorilor pentru a obţine sentinţe favorabile în mai multe dosare de reorganizare judiciară a unor societăţi pe care le controla.

Sursa: SuceavaNews

Lăsați un comentariu

*