Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Doi bancheri au fost condamnaţi, după ce au încasat credite în numele a zeci de persoane, printre care şi un primar

director-de-bancaUn şef de  punct de lucru şi un casier al unei unităţi de creditare au fost condamnaţi pentru delapidare, după ce au încasat mai multe credite pe numele unor persoane care printre care şi un primar. Totul s-a petrecut, în perioada 2004-2005, când la punctul de lucru Ungureni al Cooperativei de Credit Unirea lucrau Petru Butacu, şef punct de lurcu şi Daniel Roşă-Chică, casier. Primul a primit trei ani cu suspendare şi al doilea un an cu suspendare. Sentinţa nu este definitivă şi a fost atacată la Curtea de Apel Suceava

like facebookCei doi ar fi încasat contravaloarea a 28 de împrumuturi false, respectiv 128.928 de lei. Aceştia profitau de neatenţia oamenilor din zonă care se interesau de credite. În unele cazuri oamenii completau toată documentaţia, însă bancherii le transmiteau că nu s-au încadrat în condiţiile de creditare, dar ei îşi însuşeau întreaga sumă. În cazul în care cei respinşi solicitau returnarea dosarelor de credit, şeful punctului de lucru refuza sau le spunea că le-a dat foc.

În alte situaţii oamenii primeau doar o parte din împrumut, deşi erau obligaţi la plata întregului sold, iar în alte situaţii, nici nu ştiau că au făcut credit.

Inclusiv primarul comunei Ungureni, Ilie Ivanache, a fost victima celor doi, după ce i-a fost falsificată o adeverinţă de venit, care a stat la baza girării unui credit, de 11.500 de lei, contractat chiar de către Petru Butacu. Primarul figura la dosar ca angajat al societăţii Ivanache SRL, pe funcţia de administrator, însă la audieri a declarat că nu are la cunoştinţă despre girarea unui credit şi nici nu putea fi angajat la o societate, pentru că era primar. În fapt, inculpatul a modificat data adeverinţei, primarul fiind în urmă cu 14 ani administratorul respectivei firme.

Ancheta în dosar a început, după ce mai mulţi oameni din zonă au reclamat situaţia la bancă, după ce s-au trezit cu restanţe la credite pe care nu le-au făcut. Auditul efectuat a scos totul la suprafaţă şi datele au ajuns pe masa procurorilor. În faţa instanţei cei doi au dat unul vina pe celălat pentru comiterea faptei.

Sursa: BotosaniNews

Lăsați un comentariu

*