Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Culmea violului! Să fii arestat pentru viol şi să fii violat în spatele gratiilor

inchisoare-300x240Un tânăr, de 18 ani, cercetat pentru un viol şi încarcerat în Penitenciarul Botoşani, a fost violat la rândul său de colegii de celulă. Acum,  trei deţinuţi au fost trimişi în judecată pentru comiterea agresiunii sexuale.

V.O, din comuna Vereşti- judeţul Suceava, a ajuns în Penitenciarul Botoşani pe 6 decembrie 2012, fiind arestat preventiv pentru violarea unei tinere de 31 de ani. Trei dintre colegii săi de celulă au început să facă glume pe seama faptei comise şi au început să îl lovească cu un băţ de care au făcut rost de la fereastra încăperii, potrivit BotosaniNews.

După i-au cerut să facă un duş şi pentru că acesta a refuzat, l-au dezbrăcat cu forţa şi l-au băgat în baie. Doi dintre colegii de celulă îl ţineau, iar al treilea a întreţinut un raport sexual. Tănărul a făcut plângere şi conducerea instituţiei a sesizat procurorii. În timpul anchetei, suceveanul şi-a retras acuzaţiile spunând că s-a împăcat cu agresorii, însă anchetatorii susţin că acest lucru s-a întâmplat ca urmare a presiunilor făcute de agresori.

În urma anchetei trei deţinuţi au fost trimişi în judecată, fiind vorba despre Constantin Aursulesei, Albert Nicolae Porumbic şi Marin Florin Vieriu. În paralel, tânărul violat a fost condamnat pentru violul ce l-a adus în spatele gratiilor la 6 ani de închisoare.

Din întreg probatoriul administrat reiese fără echivoc violul comis asupra părţii vătămate. Este evident faptul că cei trei au dorit de la bun început sp-i facă “primirea” în penitenciar după cum se obişnuieşte în astfel de locuri şi să îi aplice o “corecţie”, după ce partea vătămată fusese trimisă în judecată pentru viol”, se menţionează în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Lăsați un comentariu

*