Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Aproape 4.000 persoane depistate călătorind fraudulos cu trenul

trenPoliţiştii de la transporturi au constatat 8 infracţiuni de folosire, fără drept, a legitimaţiilor de călătorie gratuite acordate, în baza legii, veteranilor şi văduvelor de război, precum şi persoanelor cu dizabilităţi.

În prima jumătate a anului, poliţiştii Sec ţ iei Regionale de Poliţie Transporturi Iaşi au desfăşurat, pe lângă activităţile de asigurare a ordinii şi liniştii publice şi activităţi pentru combaterea călătoriilor frauduloase şi depistarea persoanelor care folosesc fără drept legitimaţii de călătorie cu gratuităţi pentru veterani şi văduve de război, precum şi pentru persoane cu dizabilităţi.

Pentru combaterea călătoriilor frauduloase, poliţiştii au patrulat, împreună cu personalul CFR specializat, în 6000 de trenuri de persoane care circulă în zona Moldovei, fiind depista ț i astfel 3811 călători frauduloşi.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 8 infracţiuni de folosire a legitimaţiilor de călătorie tip CFR gratuite, procurate conform Legii nr. 44 din 1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război.

Exemplu:

Poliţiştii din cadrul SRPT Iaşi au patrulat în trenurile care circulă în zona de competenţă teritorială, respectiv toată zona Moldovei, iar la data de 03.01.2014 a fost depistat în trenul Iaşi-Bucureşti, P. Dumitru care a călătorit cu 6 însoţitori cu bilete acordate în baza Legii nr. 44/1994 Rep., fără a avea acest drept, prejudiciul cauzat fiind de 660 lei. Pe numele său, poliţiştii au întocmit un dosar penal.

Lăsați un comentariu

*