Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Societate din Neamţ suspectată de evaziune fiscală cu fier vechi de peste un milion de lei

uniforma-politist-si-masina-politiePoliţiştii din Neamţ fac cercetări într-un dosar penal ce vizează activitatea unei societăţi comerciale, bănuită de evaziune fiscală cu fier vechi în valoare de aproximativ 1.300.000 de lei.
Luni, poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Poliţiei Oraşului Bicaz au efectuat verificări la o societate comercială din localitate, având ca principal obiect de activitate achiziţionarea şi comercializarea fierului vechi.
Cu ocazia verificărilor, s-a constatat că reprezentanţii societăţii comerciale ar fi omis, în perioada 30 august 2013 – 17 februarie 2014, să înregistreze – în evidenţele contabile sau în alte documente legale – operaţiunile comerciale efectuate cu o altă societate de colectare a fierului vechi, din Bacău.
Din primele cercetări, a rezultat că, prin sustragerea de la plata impozitelor şi a contribuţiilor datorate, societatea ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului român cu aproximativ 1.300.000 de lei.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, prevăzută de Legea 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

 

Lăsați un comentariu

*