Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Cum a reuşit o tânără de 15 ani, din Vaslui, să-i cucerească pe spanioli cu frumuseţea sa

andra2Andra Postică (15 ani) şi-a urmat mama în Spania, pentru un trai mai bun. După cinci ani, adolescenta străluceşte pe podiumurile de modă.

Andra Postică (15 ani), din Vaslui, se pregăteşte să cucerească podimurile de modă din Spania. Deocamdată, are în palmares prezentări de modă, un concurs câştigat, ba chiar şi faptul că în toamnă va fi imaginea unui festival. Povestea Andrei Postică a început la Vaslui, unde lipsurile materiale şi violenţa tatălui i-au marcat copilăria. În 2008, mama Andrei, care lucra la vremea aceea la o fabrică de confecţii din Vaslui, s-a hotărât să îşi schimbe viaţa.

andra„Mama s-a hotărât să îşi ia viaţa în mâini să-mi facă un viitor mai bun. Se despărţise de tata. Viaţa noastră de familie nu era una tocmai fericită. Mama s-a hotărât să vină în Spania, unde avea o prietenă care i-a promis că o va ajuta să îşi găsească un loc de muncă“, povesteşte Andra. Plecarea mamei în Spania a fost unul din momentele cele mai grele. Rămasă în grija bunicilor, în satul Bălteni, din apropiere de Vaslui, fetiţa făcea naveta zilnic cu autobuzul pentru a învăţa o şcoală în oraş. „A fost o perioadă dificilă, cu mama departe de mine era foarte greu. Chiar dacă bunicii încercau să îmi ofere ce puteau, nu aveam tot ce îmi trebuie pentru şcoală, tot ce avea nevoie un copil“, îşi aminteşte Andra. După un an, mama a decis să îşi ia fetiţa în Spania. „Nu mai puteam să stau fără ea“, spune mama Andrei. Din 2009, locuiesc la Oviedo, în Spania, unde femeia a reuşit să îşi reclădească o viaţă nouă şi frumoasă, aşa cum i-a promis Andrei, ajunsă acum în clasa a XI-a. Îşi trăieşte visul De mică visa să ajungă pe podiumuri, să prezinte moda, însă puţin erau cei care credeau că visul Andrei va deveni realitate. „Din todeauna i-am spus că şcoala trebuie să fie pe primul loc, pentru că fără carte nu poţi ajunge departe. Însă nu am vrut să fiu piedică pentru visul ei şi am sprijinit-o atunci când mi-a spus că ar vrea să încerce să îşi clădească o carieră în modeling“, spune Adriana, mama Andrei. În toamna anului trecut, când o cunoscută agenţie de modeling din Spania a anunţat deschiderea unei competiţii pentru adolescentele aspirante la o carieră în acest domeniu, Andra Postică s-a decis să îşi încerce norocul. Competiţia nu se anunţa a fi una deloc uşoară: 37 de adolecente din afara Spaniei se luptau pentru două locuri. Câştigătoarele urmau să fie selectate de agenţia de modele pentru evenimentele fashion organizate în Spania, prezentări de modă, şedinţe foto. Frumuseţea adolescentei din Vaslui avea să îi aducă titlul de câştigătoare a concursului. Alături de Andra, o braziliancă avea să câştige cel de-al doilea loc.

„A fost un concurs foarte greu, dar mi-a adus multă bucurie. Toata viaţa mea mi-am dorit sa fiu fotomodel, era un vis pentru mine, iar atunci visul s-a împlinit. A urmat realizarea primului meu book, apoi primele defilări, primele prezenţe la fashion week. Acum am realizat cel de-al doilea book şi mă pregătesc pentru Gijon Fashion Show“, povesteşte fata de 15 ani. Dacă în primăvară adolescenta din Vaslui defila alături de alte modele la Gijon Fashion Show la prima ediţie din acest an a festivalului desfăşurat în oraşul spaniol Gijon, la ediţia din toamnă românca va fi chiar imaginea festivalului.

Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu

*