Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Şi-a pedepsit soţia într-un mod neobişnuit! I-a murdărit pereţii şi geamurile cu materii fecale

casa-murdarita-cu-materie-fecalaViolenţa în familie este o problemă gravă cu care se confruntă mii de familii din Botoşani. Anual sute de femei solicită, în baza unei prevederi apărute  de doi ani în legislaţia românească, instanţelor de judecată emiterea unor ordine de protecţie faţă de agresori, cei mai mulţi dintre aceştia fiind chiar partenerii de viaţă, scrie BotosaniNews.

Legislaţia oferă protecţie în sensul în care se poate dispune obligarea agresorilor de a nu se mai apropia de victime până la o anumită distanţă, de a nu se mai apropia de locul de muncă sau domiciliul acestora, pe o perioadă de până la şase luni. Măsura este dură, iar de multe ori, cei care sunt vizaţi trebuie să se mute din domiciliul comun pentru a nu încălca decizia instanţei.

like facebookUnul dintre cele mai dure cazuri cu care s-au confruntat magistraţii botoşăneni îi priveşte pe doi soţi, din municipiul Botoşani, ce au ajuns la un adevărat război. A.R şi I.R locuiau la o casă, construită împreună, însă de la un timp neînţelegerile dintre ei erau tot mai dese, iar soţia a hotărât să divorţeze.

La auzul acestei veşti, bărbatul a început să o bată şi să o ameninţe cu moartea. Măcelar de profesie, acesta a început să aducă leşuri de porci tăiate în curte şi să îi arate femeii cum va ajunge şi ea dacă va continua cu divorţul. Speriată, s-a mutat de acasă, într-un apartament, însă costurile ridicate cu întreţinerea a făcut ca această să revină în locuinţă. Anticipând mutarea, bărbatul i-a pregătit o surpriză neplăcută. A murdărit camerele în care trebuia să stea femeia cu materiile fecale, iar imaginea era una de coşmar.

Femeia s-a adresat instanţei, iar iniţial Judecătoria Botoşani i-a respins cererea, considerdând că nu sunt probe suficiente pentru o astfel de măsură, însă instanţa sueprioară, a decis admiterea cererii chiar şi peste termenul legal prevăzut de lege, de şase luni, stabilind prevederile ordinului pe toată durata partajului dintre cei doi. Astfel bărbatul are interdicţie de a se apropia de femeie, cei trei copii şi socrul său, la o distanţă mai mică de 500 de metri. De asemenea i s-a interzis orice legătură telefonică sau prin corespondenţă.

Avocaţii spun că legea oferă protecţie victimilor agresiunilor, iar cei în cauză ar trebui să apeleze la instanţă. Procesul se deschide în baza unei cereri tip, completată de victimă şi se judecă în regim de urgenţă.

” Orice persoană abuzată de un membru de familie poate să solicite instanţei emiterea unui ordin de protecţie prin care să interzică agresorului să se apropie la o anumită distanţă de ea şi de familie. Instanţa poate impune agresorului şi interdicţia de a comunica prin telefon sau orice alt mijloc de corespondenţă, în vederea asigurării protecţiei persoanei vătămate. Încălcarea măsurilor dispuse de instanţă constituie infracţiunea de nerespectarea hotărârilor judecătoreşti şi se pedepsete cu închisoare”, a declarat avocatul Daniel Ghercă.

 

Lăsați un comentariu

*