Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Neamţ: Un pervers sexual se dezbracă şi sperie turistele pe traseele montane

uniforma-politist-si-masina-politieUn exhibiţionist, cel mai probabil o persoană cu afecţiuni psihice, este căutat de salvamontişti şi jandarmii montani după reclamaţiile a trei grupuri de turişti.

Salvamontiştii din Ceahlău, rangerii Parcului Naţional şi jandarmii montani se confruntă în aceste zile cu una din cele mai ciudate misiuni de care au avut parte vreodată. Aceştia au fost sesizaţi de turiştii care urcă pe munte că pe trasee îşi face veacul un exhibiţionist care le sare în cale din tufişuri, îşi arată părţile intime şi se masturbează în faţa lor. În week-end au fost trei reclamaţii venite în special de la femei care au fost şocate de astfel de incidente.

„Prima sesizare a fost vineri, 29 august, în jurul prânzului, când doi soţi în etate au reclamat rangerilor de la Parcul Naţional Ceahlău că o persoană le-a sărit în faţă, s-a dezbrăcat şi a făcut gesturi obscene. Oamenii spuneau că scena s-ar fi petrecut aproape de staţiunea Durău, în zona drumului axial. Am plecat repede cu o echipă mixtă salvamontişti-jandarmi spre locul indicat, dar nu am găsit nimic”, spune Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ.   Cei care au depus reclamaţia erau încă sub şoc, şi nu au putut da amănunte relevante despre persoana în cauză, dar şi-au lăsat datele de contact pentru cazul în care exhibiţionistul ar fi prins. Duminică, 31 august, au fost semnalate alte două situaţii, iar portretul-robot a început să se închege din descrierile martorilor.

„Mă pregăteam să intru în tură şi să urc la baza Dochia. Pe traseu m-am întâlnit cu două doamne care tremurau şi mi-au spus că au avut parte de o întâlnire traumatizantă aproape de Fântânele. Din relatarea lor, personajul ar avea circa 1,60 metri înălţime, faţa rotundă, păr şaten, vârsta de 55-60 de ani, îmbrăcat cu o salopetă de blugi şi un tricolu portocaliu cu dungi. Descrierea ne-a fost confirmată sus, de la un grup de patru turiste care tocmai fuseseră acostate de acest bărbat pe poteca spre vârful Toaca”, a mai precizat Papalicef.   Şi jandarmii montani au demarat căutările, însă până ieri nu dăduseră de urma bărbatului cu minte bolnavă.   „Cazul este în atenţia noastră, dar avem dificultăţi şi din cauză că informaţiile furnizate de turişti nu se potrivesc mai ales în privinţa descrierii îmbrăcăminţii. Dacă va fi prins, riscă cel puţin o amendă contravenţională, dar este posibil să se întocmească şi dosar penal, depinde cum se încadrează. Cert e că avem de-a face cu un comportament sexual deviant”, spune maiorul Daniel Popa, psiholog la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ.

De altfel, în cursul căutărilor, o persoană era cât pe ce să fie  reţinută de echipele de căutare, doar pentru faptul că rătăcea pe trasee şi avea blugi. „Nu ştim dacă acest bărbat mai e în Ceahlău, noaptea ar putea dormi într-o maşină sau într-un sac de dormit, dar situaţia nu e deloc normală. Nu ştim nici câte cazuri au mai fost, pentru că, de jenă, unii se feresc să reclame aşa ceva. De la astfel de manifestări îşi poate face curaj şi nu putem exclude să sară la copii sau femei, să se întâmple şi alte nenorociri”, a mai declarat şeful Salvamont Neamţ.

Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu

*