Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Vaslui: Biciclist accidentat mortal de o maşină

accident mortalGrav accident de circulaţie în localitatea vasluiană Tutova. Î n timpce un bărbat de 31 de ani, Ionel V.,  din localitatea Criveşti, comuna Tutova, conducea, duminică, un autovehicul din direcţia Tecuci către Bârlad, l-a acroşat pe Ion V., în vârstă de 61 ani, din comuna Tutova, care se deplasa pe o bicicletă. Acesta din urmă a pătruns pe D.E. 581 de pe un drum lateral fără a se asigura, iar în urma impactului a fost proiectat în afara părţii carosabile, în partea dreaptă având în vedere sensul de deplasare al autovehiculului.  Echipajul ambulanţei a constatat decesul biciclistului.  Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arătat că acesta nu a consumat băuturi alcoolice.

„În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări de către poliţiştii rutieri sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, potrivit unui comunicat al IPJ Vaslui.

În primele opt luni ale acestui an, pe raza județului Vaslui, au avut loc 95 accidente rutiere grave (față de 101 în aceeași perioadă a anului trecut).  În urma acestora au decedat 18 persoane (față de 24 persoane decedate anul trecut), iar 89 au suferit vătămări corporale grave (față de 91 în primele opt luni ale anului 2013).

Din totalul accidentelor rutiere grave din județul Vaslui, 60 au avut loc în mediul rural, iar 35 în mediul urban. Principalele cauze ale accidentelor de circulaţie au fost abaterile comise de biciclişti, viteza neadaptată la condițiile de drum și abaterile comise de pietoni și de conducătorii vehiculelor cu tracţiune animală.

17 accidente grave (anul trecut 18) s-au produs din cauza nerespectării normelor rutiere de către biciclişti. Aceste evenimente s-au soldat cu 17 persoane rănite grav şi 2 rănite uşor.

 

Lăsați un comentariu

*