Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Trei tineri reţinuţi în urma unor percheziţii. Au fost confiscate 80 kg de canabis

canabis (4)Aproape 80 de kilograme de canabis au fost ridicate de poliţiştii antidrog din Iaşi, în urma unei percheziţii   efectuate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., într-o localitate din judeţul Iaşi. Trei tineri, bănuiţi de plantarea şi recoltarea de cannabis, au fost reţinuţi.

Luni, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi au efectuat trei percheziţii domiciliare, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale, specializate în trafic de droguri de risc (canabis).

Cercetările au relevat că, în primăvara acestui an, trei tineri (un băiat şi două tinere) ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul înfiinţării unei culturi de cannabis. Astfel, unul dintre ei s-ar fi ocupat de obţinerea seminţelor de cannabis, după care, împreună cu celelalte două bănuite, ar fi înfiinţat cultura într-un lan de porumb, pe terenul din spatele casei ce aparţine uneia dintre tinere, din comuna Strunga, judeţul Iaşi.

Cultura a fost îngrijită de toţi trei, care ar fi stabilit ca la momentul ajungerii la maturitate, să recolteze plantele pe care trebuiau să le usuce şi ulterior să le vândă prin intermediul unor persoane din Sibiu.

În cursul zilei de luni, poliţiştii antidrog au descins în imobilul din localitatea Cucova şi i-au prins în flagrant pe cei trei, în timp ce recoltau plantele de cannabis sativa.

În urma percheziţiei domiciliare,  în podul casei au fost găsite 28 de plante de cannabis sativa, iar pe terenul pe care fusese înfiinţată cultura de cannabis, au mai fost identificate 5 plante de cannabis, în total în greutate de 79,8 kg .

Procurorii  D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de cei trei, urmând a fi sesizat Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul  comiterii infracţiunii deconstituire a unui grup infracţional organizat.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale – I.G.P.R..

Lăsați un comentariu

*