Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

 

Un bărbat închis pe nedrept în Penitenciarul Botoşani cere statului un milion de euro

inchisoare-300x240Un bărbat din Cluj, închis pe nedrept în Penitenciarul Botoşani, solicită un milion de euro de la statul român. Daniel Gherasim a deschis un proces la Tribunalul Botoşani în care solicită suma fabuloasă după ce susţine că a stat pe nedrept 18 zile în spatele gratiilor.

Bărbatul, care în prezent locuieşte în Italia, a fost condamnat de autorităţile italiene la doi ani de închisoare pentru furt. A fost reţinut în 2007 în Italia şi a fost arestat, iar instanţa italiană a decis executarea pedepsei în peninsulă.

like facebookA stat după gratii, iar în luna august 2011 s-a întors în ţară. La câteva zile, a fost reţinut de poliţişti şi încarcerat, în baza mandatului de executare emis pentru aceeaşi pedeapsă, el figurând ca urmărit internaţional. A fost depus în Penitenciarul Botoşani, însă a contestat măsura şi după 18 zile a fost pus în libertate.

Bărbatul susţine că a suferit o traumă, atât el, cât şi familia sa, când au năvălit mascaţii peste el în casă şi l-au ridicat. Mai mult decât atât, are probleme cu serviciul în Italia, după ce patronul său a aflat despre reţinerea din România. Pentru repararea traumelor suferite solicită câte 55.555 de euro pentru fiecare zi petrecută în Penitenciarul Botoşani.

Lăsați un comentariu

*