Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

 

Cum se desparte un tânăr ieşean de țara sa. Scrisoarea de nemulțumire care a devenit virală pe internet

stefanUn tânăr din Iași a scris pe blogul său o scrisoare prin care își exprimă nemulțumirea față de țară și de sistem. Mesajul a devenit viral în scurt timp, fiind preluat de zeci de oameni pe Facebook.

În textul intitulat “It’s not you, it’s me”, referire la o replică celebră de despărțire, Ștefan Moișanu scrie motivele pentru care trebuie să plece „înainte de a-și pierde mințile”. Tânărul vorbește cu ironie despre câteva  experiențe care l-au marcat, de la anii de școală, când s-a îndoit de competența profesorilor săi, până la situațiile absurde pe care le-a trăit când și-a deschis prima firmă și toate “țepele” pe care le-a primit indiferent de cât de mult a muncit, potrivit Yahoo News.

“Mai ții minte când eram student și mi-am făcut prima firmă? Facturasem 6 milioane lei vechi. Prima mea factură, scrisă pe genunchi la un client care se amuza uitându-se la mine cum încerc să calculez TVA-ul. În două săptămâni mi-ai trimis Garda Financiară care m-a amendat cu 50 milioane lei vechi pentru că nu trecusem numărul contractului pe factură. Le-am spus celor de la Gardă că nu am, că abia am facturat 6 milioane. Mi-au spus că lasă, ai parinți, rude, ești tânăr.

Dar când am hotărât să îmi declar dragostea pentru tine și să cumpăr cu munca mea o bucată din tine? Când am făcut primul credit să iau un teren, să fac o casă unde să muncesc pentru a prospera ca parte din tine și unde să mor pentru a mă întoarce în pământul tău. Mai ții minte cum m-ai batjocorit prin cei de la cadastru care mi-au spus că nu e problema lor că sunt greșite planurile și că un sfert din teren e în șosea. Pierderea mea, ofranda ta”, scrie tânărul pe blogul său.

Acesta mai vorbește despre zilele petrecute la ghișee și miile de ore pierdute în trafic din cauza infrastructurii proaste, dar și despre români, care au învățat “ca atunci când sunt furnizori să nu livreze, ca atunci când sunt clienți să nu plătească, ca atunci când le împrumuți bani să nu îți mai raspundă. Și eu nu pot munci pe cât fura ceilalți”.

„Cred că vei muri bătrână și singură. Cei care te-au iubit și pe care i-ai batjocorit vor obosi sau vor pleca, iar cei care doar te-au folosit se vor muta la alta când nu vei mai putea să le oferi nimic. Și mai cred că îți meriți soarta”, concluzionează tânărul.

Puteți citi textul integral aici: http://mstefan.svbtle.com/its-not-you-its-me.

Lăsați un comentariu

*