Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

 

Anchetă a Poliţiei Bacău, după ce un agent a ameninţat că se sinucide în sediul Poliţiei Moineşti

politie-piete-300x203Poliţia Judeţeană Bacău a declanşat o anchetă în cazul unui agent de la Ordine Publică, după ce acesta s-a blocat într-unul din birourile Poliţiei Moineşti, ameninţând că se sinucide cu pistolul din dotare, pe motiv că nu ar fi apreciat la valoarea sa şi că ar fi marginalizat.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Bacău, agentul de la Ordine Publică se afla în timpul serviciului la Poliţia Municipală Moineşti, când, la un moment dat, s-a încuiat într-unul din birouri şi a ameninţat că se va împuşca dacă nu îi vor fi ascultate problemele cu care se confruntă la serviciu.

Conform sursei citate, şefii direcţi ai poliţistului au anunţat imediat conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău, iar comandantul IPJ şi un negociator din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale au mers să discute cu agentul. Poliţistul, care a refuzat să descuie uşa, i-a transmis şefului IPJ Bacău că intenţionează să se sinucidă, motivând că nu ar fi apreciat la valoarea sa şi că se simte marginalizat.

După mai multe ore de negocieri, agentul a deschis uşa, ulterior fiind transportat, cu acceptul său, la Secţia Psihiatrie a Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău. Deşi medicul specialist i-a recomandat să se interneze, poliţistul a refuzat.

Incidentul a avut loc în 23 octombrie, iar de a doua zi a poliţistul din Moineşti a intrat în concediu medical.

”Conform legislaţiei în vigoare, vor fi urmate toate procedurile pentru clarificarea situaţiei agentului de poliţie”, au declarat, duminică, reprezentanţi ai IPJ Bacău.

Agentul de poliţie a mai avut probleme comportamentale şi în trecut, motiv pentru care, în perioada 2007-2013, în urma evaluării anuale, i-a fost retrasă arma din dotare.

”Agentul a primit tot timpul sprijin pentru a trece peste unele probleme situaţionale”, au mai susţinut reprezentanţii IPJ Bacău.

Aceştia au precizat că, în funcţie de rezultatul anchetei interne, conducerea Poliţiei Judeţene Bacău va decide dacă poliţistul va mai putea lucra în sistem.

Sursa: Mediafax

Lăsați un comentariu

*