Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

 

Droguri găsite în locuinţele a doi bărbaţi din Piatra Neamţ, în urma unor percheziţii

droguri pastileMarţi, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ şi procurorii D.I.I.C.O.T. Neamţ, cu sprijinul  luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au organizat o acţiune pe linia combaterii traficului ilicit de droguri și a comercializării de substanţe din categoria „etnobotanice”, susceptibile a avea efecte psihotrope.

În cadrul acţiunii, poliţiștii au efectuat percheziţii la locuinţele a patru bărbaţi, cu vârste între 26 și 30 de ani, toţi din Piatra Neamţ, bănuiţi de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

În urma percheziţiilor, au fost găsite și ridicate 2613 capsule cu substanţă susceptibilă a avea efecte psihotrope, aproximativ 300 de grame de substanţă vegetală și 50 de grame de pulbere de culoare albă, destinate comercializării, precum şi un cântar electric, folosit la porţionarea și cântărirea substanţelor.

De asemenea, au fost depistate şi ridicate trei calculatoare și sume de bani, posibil a proveni din activitatea infracţională, precum şi mai multe bunuri cultural mobile (icoane şi o cristelniţă), a căror proveniență urmează a fi stabilită.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc, deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu și vânzarea fără drept de substanţe cu efect psihotrop, cu doi dintre cei patru bănuiţi în stare de reţinere.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., B.C.C.O. Bacău și DIPI.

 

Lăsați un comentariu

*