Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

Contrabandă cu taxiul la Iaşi. Aproape 10.000 de ţigarete erau ascunse în maşină

taxi cu tigari4Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit într-un TAXI, condus de un cetăţean român, patru colete ce conţineau 92.900 ţigarete marca Plugarul, cu timbru de acciză Republica Moldova.

La sfârşitul săptămânii trecute poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, au oprit în trafic, pentru control, pe comunicaţia Frăsuleni- Şendreni, un autoturism marca Dacia Logan, înmatriculat în România, inscripţionat şi echipat TAXI, condus de cetăţeanul român Eduard C., în vârstă de 39 ani.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite pe bancheta din spate şi în portbagaj patru colete învelite în saci de folie de culoare neagră.

Poliţiştii de frontieră au constatat că în cele patru colete erau 92.900 ţigarete marca Plugarul, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Eduard C. a declarat că o persoană necunoscută i-a propus să meargă în localitatea Şendreni pentru a lua şi transporta coletele până în municipiul Iaşi. Acesta a mai adăugat că nu are cunoştinţă despre ce conţin coletele.

Ţigările în valoare de 41.061 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele bărbatului poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

 

Lăsați un comentariu

*