Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Decan al UMF Iaşi urmărit penal pentru luare de mită

umf-iasi-300x159Decanul Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicina şi Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași, Doina Azoicăi, este urmărit penal pentru luare de mită. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, pe toată durata urmăririi penale față de aceasta, dar şi un cetăţean marocan, Haizoun El Houssine, pentru dare de mită, şi Agha Romeen, persoana cu dublă cetățenie, palestiniană şi română, cu domiciliul în România, în sarcina căruia s-a reţinut infracțiunea de complicitate la dare de mită.

Potrivit procurorilor, în ziua de 22 noiembrie 2014, prin intermediul lui Agha Romeen și al altor persoane, inculpata Azoicai Doina a primit de la inculpatul Haizaoun El Houssine, o tavă placata cu argint, potrivit inscripției existente pe aceasta și un ceainic (posibil tot din argint), drept răsplată pentru faptul că, anterior, acceptase, în exercitarea atribuțiilor ce îi reveneau, în calitate de decan al Facultății de Medicină Generală Iași, înscrierea, în cadrul acestei instituții, a fiului inculpatului Haizoun El Houssine.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpații trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori sunt chemați,
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea lor, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depăşească limita teritorială a Municipiului Iaşi decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent,
e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanţele de dispunere a controlului judiciar,
f) să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă,
g) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme,
h) să nu efectueze nicio activitate de exercitare a funcției de decan al Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iaşi(în cazul inculpatei Azoicai Doina ).

„Inculpaților li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, se arată într-un comunicat al DNA.

Lăsați un comentariu

*