Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Vaslui! O fată de 15 ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovită de o maşină condusă de un tânăr fără permis

accident-mortal-300x225O minoră în vârstă de 15 ani, din comuna Zorleni, a fost acroşată de un autovehicul în timp ce se deplasa pe un drum din localitatea de domiciliu, iar urmare a leziunilor grave, aceasta a decedat.

Accidentul a avut loc, miercuri, în zona Islaz din comuna Zorleni. Cercetările au fost efectuate la faţa locului de către poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene, care au stabilit împrejurările în care a avut loc accidentul.

În timp ce Bogdan B., în vârstă de 26 ani, domiciliat în municipiul Bârlad, conducea un autovehicul din direcţia Islaz către Zorleni, într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe sensul opus, unde a lovit o minoră în vârstă de 15 ani, din comuna Zorleni, care se deplasa pe marginea părţii carosabile. Urmare a leziunilor grave suferite, victima a decedat. Echipajul medical a acordat îngrijiri medicale şi a transportat la Spitalul municipal de Urgenţă Bârlad pe Neculai B., de 25 ani, din comuna Zorleni, pasager în autovehicul.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul municipal de Urgenţă Bârlad, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

„În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, potrivit reprezentanţilor IPJ Vaslui.

Lăsați un comentariu

*