Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

Cinci poliţişti suceveni trimişi în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu

politisti-283x300Un număr de cinci poliţişti din judeţul Suceava au fost trimişi în judecată, marţi, în stare de libertate, pentru luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi complicitate. Cei cinci poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Moara au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava după ce au primit din partea unor șoferi pe care îi trăgeau pe dreapta, pentru a trece cu vederea diferite abateri rutiere, sume cuprinse între 50 de lei și 200 de lei. Ei reduceau valoarea amenzilor, trecând pe procesul verbal alte constatări decât cele reale.

Este vorba despre agenţii Romică Vasile Albu, Vlad Nastasiea, Cristian Ştefanovici, Vasile Popovici şi Constantin Gabriel Marţincu, care au fost chiar înregistraţi audio-video.  Romică Vasile Albu este cercetat pentru 11 infracțiuni de luare de mită, zece infracţiuni de abuz în serviciu şi pentru șase infracţiuni de fals intelectual. Vlad Nastasiea este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi fals intelectual. Agenții  Cristian Ștefanovici șiVasile Popovici sunt cercetaţi pentru săvârşirea a câte două infracţiuni de luare de mită și două infracţiuni de abuz în serviciu. De asemenea, Ștefanovici este judecat și pentru fals intelectual, în timp ce Vasile Popovici este judecat pentru complicitate la fals intelectual.

Gabriel Marțincu este cercetat pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, două infracţiuni de abuz în serviciu şi o infracţiune de fals intelectual.

Potrivit procurorilor, cei cinci polițiști trecerau pe procesul verbal abateri precum nepurtarea centurii de siguranță, lipsa documentelor sau nefolosirea luminilor de întâlnire, deși faptele șoferilor erau mult mai grave. Priuntre cei amendaţi se numără şi şoferi care au intrat în depăşiri prin încălcarea marcajului continuu, au transportat pe drumurile publice animale fără a avea emise documente sanitar veterinare sau au transportat mai multe persoane decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare. Mai mult decât atât, unul dintre polițiști, deși a constatat  că un șofer este sub influenţa băuturilor alcoolice, nu a luat măsurile legale referitor la sancţionarea penală sau contravenţională şi mai mult, a inserat menţiuni false în fişa de eveniment şi registrul de evidenţă al unui accident rutier semnalat prin 112.

„Instanţa de judecată este cea care se va pronunța în cazul confiscării sumelor de bani obținute pe nedrept de polițiști și va dispune anularea proceselor verbale de sancţionare contravenţională întocmite în fals de către inculpaţi”, potrivit unui comunicat de presă.

Lăsați un comentariu

*