Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

 

Vaslui: Mii de pachete de ţigări ascunse pe umeraşe cu haine

umerase cu tigariPoliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, în colaborare cu lucrători vamali, au descoperit într-un camion ce venea din Republica Moldova, aproximativ 3.000 pachete de ţigări care erau ascunse printre hainele din compartimentul de marfă.

Sâmbătă, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Nicolae B., în vârstă  de 35 ani, domiciliat pe raza judeţului Alba conducând un camion înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor, articole de îmbrăcăminte (bluze, jachete damă) din R. Moldova pentru o societate comercială din Marea Britanie.

Pentru valorificarea unor informaţii deţinute pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu tutun, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului.

În urma controlului efectuat, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în compartimentul marfă, printre hainele aranjate pe umeraşe, mai multe colete cu ţigarete, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reţinerii ţigaretelor, în total 2.900 pachete de ţigări marca “LM”, în valoare de 12.760 lei și a camionului, în vederea confiscării şi sancţionarea contravenţională a firmei de transport reprezentată de către Nicolae B., cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Lăsați un comentariu

*