Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Vaslui: Tânără condamnată definitiv după ce, elevă fiind, şi-a ucis copilul nou-născut

judecat condamnatO tânără de 20 de ani, din localitatea vasluiană Buneşti-Avereşti, a fost condamnată definitiv, joi, de Curtea de Apel Iaşi, la doi ani de închisoare cu executare, după ce, când era elevă în clasa a XI-a, şi-a ucis copilul nou-născut, pe care l-a ascuns apoi într-o pungă în casă. Curtea de Apel Iaşi a condamnat-o definitiv la doi ani de închisoare cu executare pe Roxana Mădălina Diaconu pentru „uciderea nou-născutului, săvârşită de către mamă”, după ce a recunoscut că şi-a omorât pruncul la naştere, pe vremea când era elevă în clasa a XI-a la un liceu din Huşi, potrivit Mediafax.

Magistraţii ieşeni au decis „agravarea pedepsei” dată iniţial de instanţa de fond, respectiv Tribunalul Vaslui, care o condamnase pe tânără la doi ani de închisoare cu suspendare şi executarea de muncă în folosul comunităţii timp de 60 de zile.

În fapt, Curtea de Apel Iaşi a admis recursul formulat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui la sentinţa pronunţată de judecătorii vasluieni, la sfârşitul lunii octombrie 2014.

Procesul în care a fost judecată Roxana Mădălina Diaconu a durat mai puţin de şapte luni cu tot cu apel, în condiţiile în care aceasta a mers pe acordul de recunoaştere a faptei, procedură prevăzută de noul Cod Penal.

Cercetările în acest caz au început în februarie 2013, pe când Roxana Mădălina Diaconu era elevă în clasa a XI-a la Colegiul „Dimitrie Cantemir” Huşi, după ce a ajuns în stare gravă la spital din cauza hemoragiei provocate o naştere.

Potrivit rechizitoriului procurorilor vasluieni, tânăra, cu domiciliul în comuna Buneşti-Avereşti, a născut în toaleta locuinţei din Huşi unde stătea în gazdă şi, după ce şi-a strâns pruncul de gât, l-a pus într-o pungă, iar apoi l-a ascuns după un fotoliu din locuinţă. Ttrupul bebeluşului a fost găsit acolo de către poliţişti, la două zile de la naştere, atunci când tânăra a ajuns la spitalul din localitate, cu stare generală de rău.

Cercetată în stare de libertate din februarie 2013, eleva şi-a continuat studiile la liceu şi, după absolvirea studiilor în vara anului trecut, a susţinut şi examenul de bacalaureat, pe care l-a absolvit.

 

Lăsați un comentariu

*