Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

11 angajaţi ai Fabricii de Ulei din Bârlad au fost arestaţi. Vezi ce au făcut!

perchezitii arestatiPoliţiştii de investigaţii criminale din Vaslui  au reţinut 11 persoane, bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 35.000 lei unei societăți comerciale din municipiul Bârlad, respectiv Fabrica de Ulei din Bârlad. Instanța a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă. În noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Bârlad l-au depistat în flagrant pe Constantin R., în vârstă de 37 ani, din municipiul Bârlad, în timp ce transporta cu o autoutilitară 1920 l ulei de floarea soarelui şi 100 kg şrot, bunuri sustrase din incinta unei societăţi comerciale din municipiul Bârlad.

În urma activităţilor de cercetare desfăşurate de poliţişti a rezultat faptul că această activitatea infracţională a fost realizată în urma unei înţelegeri prealabile între 7 angajaţi şi 3 agenţi de pază de la societatea respectivă, în scopul obținerii de bani în urma valorificării bunurilor sustrase.

Astfel, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după intrarea în schimbul III, muncitorii au ambalat ulei brut în 53 saci de menaj şi rafie, sub supravegherea unui maistru. Unul dintre muncitori a acoperit camera de supraveghere video de la poarta de intrare în unitate, iar agentul de pază aflat în serviciu a permis accesul lui R. Constantin cu autoutilitara la secţia de uleiuri brute. Muncitorii au încărcat sacii în autovehicul, iar apoi Constantin R. a părăsit sediul societăţii, fiind identificat la scurt timp de poliţiştii bârlădeni.

Cercetările efectuate în acest caz au dus la concluzia că în perioada decembrie 2014 – februarie 2015, prin acest mod de operare, au fost sustrase cantităţi importante de ulei brut, în valoare de peste 35.000 lei.

În baza probatoriului administrat, conducătorul autoutilitarei, 7 angajaţi ai societăţii cu vârste cuprinse între 31 şi 61 ani, 3 agenţi de pază cu vârste cuprinse între 39 şi 60 ani, angajaţi ai societăţii care avea încheiat contract de prestări servicii pentru asigurarea pazei la societate au fost reţinuţi de poliţiştii de investigaţii criminale. Aceste persoane au fost prezentate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad şi a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, respectiv complicitate la infracţiunea de furt calificat”, se arată într-un comunicat al IPJ Vaslui.

Lăsați un comentariu

*