Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Iaşi: Bărbat cercetat după ce şi-ar fi bătut câinele cu cruzime

politieUn barbat din judetul Iasi a ajuns in atentia Politiei si a Directiei Sanitar Veterinare, dupa ce o vecina l-a acuzat ca si-a batut cainele cu o cruzime greu de descris.

In urma loviturilor, animalul a ramas fara un ochi. Tanara care l-a reclamat pe satean spune ca barbatul s-a enervat cand un caine hoinar i-a intrat in curte, asa ca l-a legat de un gard si s-a pus cu bataia pe el, dornic sa-l omoare.

Totul s-a petrecut in comuna Rediu din Iasi. Cand a auzit urletele de durere ale cainelui, femeia a reusit cu greu sa-l scoata din mainile vecinului ei. Apoi s-a dus de urgenta cu animalul plin de sange la un medic veterinar.

Am vazut ca vecinul meu batea cainele. Era legat in drum cu un lant si o sarma de otel la gat strans foarte bine si-l batea cu un par. Nu dorea sa-i dea drumul. Am reusit sa iau cainele si am fost cu el de urgenta la medicul veterinar, dar din pacate ochiul nu a mai putut fi salvat„, a spus femeia, Consuela Barsan.

Barbatul acuzat recunoaste ca a batut cainele, pentru ca i-ar fi atacat o gaina.

L-am batut, i-am tras vreo doua nuiele in cap si dupa aceea a venit si l-a luat de la mine de la poarta. L-am prins si l-am legat. As fi vrut sa il las legat de poarta, pana a doua zi„, a spus barbatul, Razvan Crudu.

Eu spun ca a facut-o din pura rautate si nu este la prima abatere, pana acum nu am avut dovezi, dar acum l-am fotografiat. A mai maltratat animale pana acum„, a adaugat Barsan.

Politistii au intocmit un dosar penal in care efectueaza cercetari in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor producerii acestei fapte„, a spus Alexandru Chelaru, IPJ Iasi.

Conform legii, barbatul risca sa fie amendat sau chiar sa fie condamnat la inchisoare.

 

Sursa: StirileProtv

Lăsați un comentariu

*