Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Neamţ: Medicii nu l-au înțeles, așa că l-au trimis acasă. S-a sinucis după trei zile!

sinucidereSinuciderea unui român este anchetată după ce s-a dovedit că medicii nu i-au acordat toată atenția cuvenită. Evenimentul s-a petrecut la începutul anului trecut.

Un român s-a sinucis la trei zile după ce fusese externat dintr-un spital din Leicester. Potrivit Leicester Mercury, Simion Costin, din Dodeni, judeţul Neamţ, suferea de halucinații și fusese inițial evaluat de departamentul de Urgență al Leicester Royal Infirmary ca fiind opersoană cu risc ridicat de sinucidere.

Cei doi psihiatrii care l-au examinat ar fi declarat că nu au putut să se înțeleagă cu românul, deoarce acesta vorbea prost limba engleză și nu era niciun interpret disponibil, motiv pentru care nu au putut să aibă o imagine completă a stării sale de sănătate mintală.

Românul nu a primit niciun medicament și nici nu a fost internat. Pur și simplu a fost încurajat să se înregistreze la un medic de familie și a fost trimis acasă. După trei zile,s-a sinucis.

Costin lucra la o spălătorie auto din Wigston, Leicester. Prietenul său, Ionuț Budu, care lucrează în același loc a declarat anchetatorilor că Simion Costin a început să se comporte ciudat la începutul anului 2014.

Apoi, în luna martie, lucrurile s-au înrăutățit, a povestit Budu: „Spunea că este diavolulși că cei care intră în contact cu el vor muri”. Budu a mai spus că prietenul său spunea că are o insectă în el și că vrea să se sinucidă. El a mai declarat că au ascuns toate cuțitele din casă de frică.

Colegii săi l-au dus mai întâi la Spitalul din Glenfield, iar apoi la Leicester Royal Infirmary. Însă niciunul dintre medicii care l-au consultat nu l-a ajutat pe Costin. „Nu i-au dat nici măcar un calmant”, a declarat Budu.

La trei zile după ce a fost trimis acasă de la ultimul spital, Costin s-a sinucis. Budu l-a găsit pe podea, în dormitorul lui. Își tăiase gâtul.

Sursa: ziarulromanesc.net

 

Lăsați un comentariu

*