Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

 

Grup infracţional specializat în contrabandă destructurat la Iaşi. 11 persoane reţinute

tigari1Percheziţii de amploare au avut loc, joi, la Iaşi. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iaşi, cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă au destructurat o grupare infracţională care desfăşura activităţi ilicite în sfera contrabandei cu ţigări şi care acţiona pe raza judeţului Iaşi.

Joi, au fost desfăşurate 42 percheziţii domiciliare, efectuate la membrii grupării, la mai multe adrese de pe raza judeţului Iaşi,  de unde  au fost ridicate în vederea confiscării cantitatea de 30.700 pachete de ţigari de diferite mărci,cu timbru de acciza R.Moldova, 5 autovehicule, importante sume de bani, aparatură specifică de supraveghere/monitorizare, 83 telefoane mobile, 4 lansete, 1 barcă pneumatică şi alte obiecte/înscrisuri utile cauzei.

În perioada documentării activităţii infracţionale, poliţiştii de frontieră au mai descoperit şi ridicat în vederea confiscării cantitatea de peste 190.000 pachete cu tigari diferite mărci provenite din contrabandă, în valoare de peste 380.000 euro.

După audierea celor 40 de persoane, procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Iaşi au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de 11 inculpaţi.

Potrivit procurorilor, în urma unor activităţi informativ-operative, desfăşurate în perioada septembrie 2014 – martie 2015, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Iaşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iaşi, cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă au derulat acţiuni specifice pentru documentarea activităţii infracţionale a uneia dintre cele mai active grupări infracţionale care desfăşura activităţi ilicite în sfera contrabandei cu ţigări şi care acţiona pe raza judeţului Iaşi.

Gruparea are în componenţă cetăţeni români şi moldoveni, iar liderii acesteia au reuşit să imprime întregii grupări un ritm alert de acţiune, dovedind pe parcursul funcţionării o deosebită eficienţă si mobilitate în acţiune şi chiar deschidere la noi metode pentru a-şi asigura o bază stabilă de profit.

Membrii grupării asigurau procurarea ţigărilor în Republica Moldova, introducerea frauduloasă, prin trecerea lor peste râul Prut din R.Moldova în România, preluarea, depozitarea şi vânzarea pe piaţa neagră din municipiul Iaşi.

Activitatea de documentare a fost încheiată în data de 12 martie a.c., când poliţişti de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu efective de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, au efectuat 42 percheziţii domiciliare la mai multe adrese, de pe raza judeţului Iaşi, fiind identificate persoane suspecte că fac parte din gruparea infracţională şi duse la audieri.

În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate/indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor: 30.700 pachete de ţigari de diferite mărci, cu timbru de acciza R.Moldova, 5 autovehicule (Opel Astra, VW Transporter,  Dacia Pick-up, Ford Tranzit, Opel Vectra), importante sume de bani (112.115 lei şi 13.800 Euro), aparatură specifică de supraveghere/monitorizare (binoclu, aparatură de vedere pe timp de noapte etc), 83 telefoane mobile, 4 lansete, 1 barcă pneumatică şi alte obiecte/înscrisuri utile cauzei.

În perioada documentării activităţii infracţionale, poliţiştii de frontieră au descoperit şi reţinut în vederea confiscării cantitatea de peste 190.000 pachete cu tigari diferite mărci provenite din contrabandă, în valoare de peste 380.000 euro.

După audierea celor 40 de persoane, procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Iaşi au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de 11 inculpaţi.

Lăsați un comentariu

*