Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Trei tineri din Bacău reţinuţi pentru trafic de droguri. Ascundeau canabisul în cutii de deteregent

Trei tineri din Bacău au fost reţinuţi de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au surprins în flagrant delict doi bărbaţi, în vârstă de 25 de ani, bănuiţi de trafic internaţional de droguri de risc. Cei doi au ridicat un pachet de la o societate de transport,  în care se aflau 145 de grame de canabis, ascunse în cutii de detergent.

canabisPoliţiştii au făcut trei percheziţii domiciliare în municipiul Bacău, fiind identificate şi ridicate în vederea cercetărilor mai multe bunuri folosite la săvârşirea de infracţiuni. Au fost puse în executare şapte mandate de aducere. Din cercetări a rezultat că cei doi bărbaţi, împreună cu un alt bărbat, din Bacău, de 27 de ani, ar fi iniţiat şi constituit o grupare infracţională organizată, specializată în comiterea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc.

Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada decembrie 2014 –martie 2015, aceştia ar fi introdus în ţară, fără drept, 1,5 kg canabis, pe care l-ar fi comercializat consumatorilor din Bacău.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorii DIICOT Bacău au dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor trei persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, introducere de droguri de risc fără drept în ţară şi trafic de droguri de risc în formă continuată, urmând să fie prezentate Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă.

Lăsați un comentariu

*