Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Director nou la Agenţia de Dezvoltare Regională de Nord Est

CDR 2Consiliul pentru Dezvoltare Regionala s-a intrunit la Piatra Neamt miercuri, 22 aprilie, incepand cu ora 11.00. La intalnire au participat 21 din cei 24 de membri CDR, precum si conducerea  Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est. Sedinta a fost prezidata de Cristian Adomnitei – presedinte al Consiliului Judetean Iasi si presedintele in exercitiu al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala.

Luand act de rezultatul concursului de angajare pentru ocuparea postului vacant de director general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, desfasurat in data de 25.03.2015, membrii CDR Nord-Est au aprobat numirea domnului Vasile Asandei in functia de director general, incepand cu data de 22 aprilie 2015, se arată într-un comunicat al ADR Nord-Est.

Conform ordinii de zi, sedinta a continuat cu aprobarea executiei bugetului de venituri si cheltuieli, a bilantului contabil si raportului Comisiei de Cenzori ale ADR Nord-Est pentru anul 2014, dar si cu alegerea noii Comisiei de Cenzori.

Din informarea privind evolutia implementarii POR 2007-2013, sustinuta de Nicolaie Burghelea, director al Organismului Intermediar Nord-Est, rezulta ca programul a atins pana in acest moment un grad de absorbtie de 70% din fondurile alocate.

Urmare a propunerii presedintilor de Consilii Judetene privind dezvoltarea unei structuri dedicate pentru atragerea investitiilor, Gabriela Macoveiu, Director Comunicare, Cooperare si Dezvoltarea Afacerilor a sustinut o prezentare privind activitatile de atragere a investitiilor si de promovare a Regiunii Nord-Est, derulate pana in prezent de ADR Nord-Est, dar si o propunere pentru etapele urmatoare ale acestui demers, respectiv: modificarea organigramei, recrutare de personal, bugetarea compartimentului nou creat, dezvoltarea strategiei si semnarea acordurilor de colaborare cu consiliile judetene pentru functionarea acestei structuri.

Implicarea activa a consiliilor judetene, prin propuneri, sugestii, dar si prin desemnarea unor responsabili potriviti pentru colaborarea cu ADR Nord-Est pe teme punctuale, este definitorie pentru succesul acestui demers. Nu putem asigura reprezentativitatea dorita, decat daca avem parte de aceasta consultare permanenta si de o colaborare eficienta. Nu in ultimul rand, as vrea sa multumesc membrilor Consiliului pentru increderea acordata, sa-i asigur de toata disponibilitatea mea in colaborarea viitoare, dar si sa sper intr-o imbunatatire continua a activitatii noastre comune, in folosul acestei Regiuni” a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est.
Dupa desfiintarea Agentiei Romane pentru Investitii Straine, nu exista astazi o structura care sa atraga, indrume, coordoneze si sa monitorizeze intr-un mod integrat investitiile in Romania. Am propus, asadar, ca la nivelul Regiunii Nord-Est sa incercam sa ne asumam acest rol, punand in slujba acestui deziderat  resursele necesare. Apreciez ca mandatul primit de ADR Nord-Est de la presedintii Consiliilor Judetene a fost corect inceput astazi, iar Agentia va beneficia de sprijinul nostru pentru a fructifica si completa expertiza in acest domeniu, iar in final rezultatele livrate sa aduca plusvaloare intregii Regiuni, nu doar unui judet sau altuia. a declarat Cristian Adomnitei, presedintele CDR Nord-Est.

Lăsați un comentariu

*