Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Cisternă cu 24 tone de motorină răsturnată în judeţul Vaslui

autocisterna3Un accident rutier a avut loc, vineri dimineaţă, pe Drumul European DE 581, la un kilometru de localitatea Valea Grecului din comuna Duda-Epureni. O cisternă înmatriculată în Republica Moldova, încărcată cu 24 tone de motorină, s-a răsturnat.

În momentul sosirii pompierilor, cisterna se afla răsturnată  în rigola betonată  a drumului european,  în sensul de deplasare Huşi-Albiţa, conducătorul auto evacuându-se singur nefiind necesară intervenţia personalului medical. Din autocisternă existau scurgeri minore de combustibil pe la patru din cele cinci supape de preaplian, combustibilul scurs fiind colectat şi depozitat în siguranţă în două recipiente din tablă.

La această intervenţie au participat 5 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare grea de la ISU Vaslui, o ambulanţă SMURD, UM Huşi cu 2 autovehicule militare, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi .

Repunerea pe roţi a autocistenei s-a făcut în jurul orei 17.00 cu ajutorul mijloacelor tehnice de la UM Huşi, după ce tot combustibilul din cisterna rasturnată a fost transvazat într-o altă cisternă sosită din Republica Moldova.  Intervenţia a fost condusă de către inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgentă Vaslui.

Din fericire în urma evenimentului nu au fost înregistrate victime, fiind salvate autotractorul, cisterna şi aproape toate cele douăzeci şi patru de tone de motorină.

 

Lăsați un comentariu

*